60 Fundne resultater

Bådpleje

Bådpleje er vigtig for din båd

Bådpleje involverer alt fra rengøring, maling, lakering og polering til slibning og sandblæsning – selvfølgelig afhængig af din bådtype. Hos Njord finder du en oversigt over virksomheder, der kan hjælpe dig alt inden for bådpleje.

Rengøring af båd

Rengøring af båd, er en del af at vedligeholde din båd. Hvis du har tid og overskud, kan du selv løbende foretage rengøring af båd indvendigt. Den udvendige rengøring af båd, og vedligeholdelse kan være mere tidskrævende. Rengøring af båd er en god ide, et par gange om året som giver båden en længere levetid. Rengøring af glasfiberbåd Vedligeholdelse af glasfiberbåd kræver f.eks. både udvendig vask, voksning og polering som gør det ideelt at få professionelle indenfor rengøring af glasfiberbåd til at udføre disse opgaver. Er materialet af træ, bør der foretages slibning af båden, og en båd i stål bør sandblæses og males for at vedligeholde båden. De mange processer i at vedligeholde de forskellige bådtyper, gør det ideelt at få professionelle indenfor rengøring af båd til at udføre disse opgaver.

Sandblæsning af båd

Inden din båd plejes med polering, lakering og maling mm., er det en god idé at få foretaget sandblæsning af bådens skroget. På den måde får du alt skidt og snavs væk fra bunden. Det betyder, at den er langt lettere at behandle og pleje, hvad end du har en træbåd, glasfiberbåd eller stålbåd.

Vedligehold med bundmaling af båd

Din båds bund bør altid vedligeholdes løbende med bundmaling, så du kan have glæde af den i mange år. Men det kan være omfattende bare at klargøre din båd til, at den skal males. Njord vil gerne gøre livet med båd lidt lettere for dig, derfor har vi samlet et udvalg af firmaer, der kan foretage polering af båd, lakering af glasfiberbåd, bundmaling af båd og alt hvad det ellers indebærer at klargøre din båd.

Bådpleje året rundt

De fleste sejler om foråret og sommeren, når der er godt vejr, eller når de skal på ferie til søs. Bådpleje bør derfor udføres to gange årligt – dvs. når båden skal gøres klar til sejlads, og når båden tages op af vandet og opbevares over vinteren.

Forårsklargøring af båd involverer blandt andet:

  • Tjek for fugt- eller frostskader
  • Klargøring af båd med bundmaling
  • Imprægnering af bådkaleche
  • Vask eller klargøring af sejl
Vinterklargøring af båd involverer klargøring af motor for at undgå frostskader, sikring mod fugt og andre frostskader med tildækning og tør opbevaring.

Båd vedligeholdelse

Ligesom en bil, kræver en båd også meget vedligeholdelse. Derfor er båd vedligeholdelse en god ide at gøre et par gange om året.

Find udbydere indenfor bådpleje

Du finder vores udvalg af udbydere, der tilbyder bådpleje eller rengøring af båd her.